Jäseneksi

Keski-Uudenmaan Hälytyskoirat ry harjoittelee pääsääntöisesti Nurmijärven sekä lähikuntien alueella.

Uusilta jäseniltämme odotamme halua sitoutua itsensä ja koiransa kouluttamiseen Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun hälytysryhmään ja taitojen aktiivista ylläpitoa hälytysryhmässä. Harrastus vaatii paljon aikaa ja sitoutumista, jotta koiran saa koulutettua valmiiksi hälytyskoiraksi. Lisäksi iso osa toiminnasta tapahtuu ilman omaa koiraa.

Kaikenrotuiset koirat sopivat pelastuskoiraksi, joskin liian pienelle tai raskaalle koiralle etsintä voi olla vaikeaa. Myöskään liian riistaviettinen koira ei sovi pelastuskoiran tehtäviin. Pelastuskoiraksi kouluttautuvan koiran tulisi luonteeltaan olla ihmisystävällinen ja avoin.

Toimintaamme pääset mukaan osallistumalla harjoituksiimme ensin neljä kertaa ilman koiraa. Tänä aikana pääset tutustumaan pelastuskoiratoimintaan, sekä näkemään eritasoisia koiria työssä. Tutustumisten päätteeksi tehdään yhteistyö- ja ympäristöharjoitus koiran kanssa, jonka jälkeen harjoitukset voivat alkaa. Halukkuutesi aloittaa toiminnassa voit ilmoittaa osoitteeseen halytyskoirat@gmail.com. Mukaan voi tulla missä vaiheessa kautta tahansa.

Tulevista alkeisluennoista ja -kursseista tiedotamme Facebook-sivullamme.

Harjoittelemme viikoittain tiistaisin, torstaisin sekä viikonloppuisin.

Varsinaiseksi jäseneksemme voit hakea, kun olet käynyt Vapepan etsintä ja viestikurssin, EA1-kurssin ja omaat tarvittavan suunnistustaidon, sekä olet valmis liittymään hälytysryhmäämme. Hallitus käsittelee hakemukset.